Η υπηρεσια δεν ειναι προσωρινά διαθέσιμη.


Καταναλωτές Φυσικού Αερίου

ΜΕΝΟΥ

Οδηγίες και Χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα θέματα που αφορούν τους καταναλωτές φυσικού αερίου

Η ZeniΘ εξασφάλισε για εσάς τη δυνατότητα εξόφλησης του λογαριασμού σας με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους:

  • Με καταβολή μετρητών στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ χωρίς προμήθεια μόνο για το συνολικό ποσό που αναφέρεται στο πεδίο της ταχυπληρωμής
  • Με καταβολή μετρητών στα μέλη ΣΕΠΠΠ με ειδική σήμανση (Επαγγελματίες Πράκτορες Παιχνιδιών Πρόγνωσης)
  • Με καταβολή μετρητών στα υποκαταστήματα των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ALPHA BANK, καθώς και των τραπεζών ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ, ΣΥΝ/ΚΗ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΕΒΡΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΥΝ/ΚΗ ΧΑΝΙΩΝ. 
  • Αυτόματα με πάγια εντολή εξόφλησης στις τράπεζες ALPHA BANK, ATTICA BANK, CITIBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK, H.S.B.C., ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΕΒΡΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΥΝ/ΚΗ ΧΑΝΙΩΝ, ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ. Έχετε τη δυνατότητα υποβολής αίτησης εξόφλησης μέσω πάγιας εντολής στις αναγραφόμενες τράπεζες καθώς και στα Καταστήματα της ZeniΘ.
  • Με χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού σε Κατάστημα μιας εκ των Τραπεζών: ATTICA BANK, CITIBANK, GENIKI, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΣΥΝ/ΚΗ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΕΒΡΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΥΝ/ΚΗ ΧΑΝΙΩΝ.
  • Με χρήση πιστωτικών / χρεωστικών / προπληρωμένων καρτών μεσω των ιστοσελίδων www.zenith.gr
    και https://myaccount.zenith.gr
  • Μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία Web Banking, μιας από τις Τράπεζες ALPHA ΒΑΝΚ, ATTICA BANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK, H.S.B.C., ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΧΑΝΙΩΝ.
  • Μέσω τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Τραπεζικής, μιας από τις Τράπεζες ALPHA ΒΑΝΚ, CITIBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK, ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του λογαριασμού και η χρήση του «Κωδικού Πληρωμής σε Τράπεζα» που αναγράφεται στο πεδίο της ταχυπληρωμής.

Πριν πραγματοποιήσετε μια πληρωμή με έναν από τους ανωτέρω τρόπους, ενημερωθείτε για το τυχόν κόστος με το οποίο ενδεχομένως να επιβαρυνθείτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι δυνατή η μερική εξόφληση του τρέχοντος λογαριασμού σας. Θα πρέπει να φυλάσσετε πάντα το αποδεικτικό πληρωμής. 

Μια φυσική απάντηση στις ενεργειακές ανάγκες

Το φυσικό αέριο ανήκει στην οικογένεια των «ορυκτών καυσίμων». Πρόκειται για μια πηγή ενέργειας που προσφέρει η ίδια η φύση, χωρίς την ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας και γι’ αυτό είναι προτιμότερη από άλλες, οι οποίες, για να αξιοποιηθούν, απαιτούν δαπανηρές και σύνθετες διαδικασίες παραγωγής. Συνιστά μια φυσική απάντηση στο αίτημα της κάθε οικογένειας, του κάθε νοικοκυριού, για ευκολία και άνεση.

Με το φυσικό αέριο εξοικονομείται ενέργεια στο μαγείρεμα, παράγεται ζεστό νερό όταν χρειάζεται και χωρίς καμία σπατάλη, θερμαίνεται το σπίτι, όταν και όπως χρειάζεται. Αρκούν ορισμένα απλά μέτρα για να χρησιμοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Aκολουθούν πληροφορίες, διευκρινίσεις και συμβουλές για την ορθολογική χρήση του φυσικού αερίου στο σπίτι.

Είναι εύχρηστο και ευπροσάρμοστο

Το φυσικό αέριο εξυπηρετεί όλες τις οικιακές ανάγκες: από το μαγείρεμα και την παραγωγή ζεστού νερού μέχρι τη θέρμανση. Μάλιστα, οι πλέον πρόσφατες τεχνολογίες έχουν καταστήσει δυνατή τη χρήση του φυσικού αερίου στον κλιματισμό κατά τη θερινή περίοδο.

Είναι άφθονο

Τα παγκόσμια αποθέματα φυσικού αερίου είναι μεγάλα και αρκούν για την κάλυψη των μακροπρόθεσμων ενεργειακών αναγκών.

Είναι όντως στα μέτρα σας

Το φυσικό αέριο καταργεί την ανάγκη ανεφοδιασμού και αποθήκευσης καυσίμων: αρκεί να ανοίξετε τη στρόφιγγα και η ενέργειά του είναι εκεί, έτοιμη να αξιοποιηθεί. Πληρώνετε μόνο για την ποσότητα του αερίου που έχετε χρησιμοποιήσει και μόνο αφού τη χρησιμοποιήσετε, ενώ η κατανάλωση ελέγχεται εύκολα με την ανάγνωση της ένδειξης του μετρητή.

Είναι καύσιμο με περιορισμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Το φυσικό αέριο διανέμεται μέσω ειδικών αγωγών, έτσι όπως εξάγεται από τις φυσικές κοιλότητες απόθεσης: από την εξαγωγή μέχρι την κατανάλωση χωρίς επεξεργασία. Το φυσικό αέριο διακρίνεται για την υψηλή ενεργειακή του απόδοση και για τις περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον, αφού η καύση του δεν αφήνει ίχνη και υπολείμματα, ούτε παράγει ενώσεις θείου που συνιστούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες ρύπανσης.

Είναι ασφαλές

Το φυσικό αέριο δεν περιέχει τοξικές ουσίες. Σε φυσική μορφή είναι άχρωμο και άοσμο. Η οσμή του προσδίδεται στο στάδιο της διανομής, ώστε να μπορεί κανείς με την παραμικρή διαφυγή να αντιληφθεί την παρουσία του. Η εγκατάσταση του φυσικού αερίου στο σπίτι πραγματοποιείται γρήγορα και εύκολα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό που κατέχει την οριζόμενη από τον Νόμο άδεια.

Το φυσικό αέριο στο σπίτι με πολλές εγγυήσεις

Η ορθή χρήση του φυσικού αερίου προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εγγύηση ασφαλείας. Αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις και να τηρούνται οι κανόνες.

Η σωστή εγκατάσταση

Η εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου απαρτίζεται από το σύνολο των σωλήνων, εξαρτημάτων, οργάνων και συσκευών (κουζίνα, καυστήρας, λέβητας, κτλ) που βρίσκονται μετά το σημείο παράδοσης – παραλαβής (μετρητής αερίου),από τα ανοίγματα αερισμού των χώρων, όπου είναι εγκατεστημένες οι συσκευές αερίου, μέχρι και την έξοδο της εγκατάστασης απαγωγής καυσαερίων. Για την απόλυτη ασφάλεια των εγκαταστάσεων του φυσικού αερίου έχουν θεσπισθεί αυστηρά κριτήρια υλοποίησης, τα οποία δια νόμου οφείλουν να τηρούν οι εγκαταστάτες. Τα κριτήρια αυτά περιέχονται στο Τεχνικό Κανονισμό Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500 mbar, Υπουργική Απόφαση Δ3/Α/οικ 6598, Φ.Ε.Κ. 976, Τεύχος Β / 28-03-12

Το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας

Οι συσκευές αερίου υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί Συσκευών Αερίου (2009/142/ΕΚ) και πρέπει επάνω στη συσκευή ή στην πινακίδα της συσκευής να φέρουν τη σήμανση CE (συνιστώντας εγγύηση ότι οι συσκευές πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας) και να είναι κατάλληλες για τη χώρα προορισμού (GR). Αυτό σημαίνει ότι έχουν ληφθεί υπ' όψη οι ελληνικοί κανόνες εγκατάστασης και σύνδεσης και ότι διατίθενται οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης στην ελληνική γλώσσα, λαμβάνουσες υπ' όψη τους ελληνικούς όρους εγκατάστασης.click2call

Να σας καλέσουμε εμείς;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας καλέσουμε εμείς:

* Πρέπει να εισάγεις το όνομά σου
* Πρέπει να εισάγεις έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου
* Πρέπει να εισάγεις ημερομηνία
Είστε πελάτης μας;
* Για την χρήση της υπηρεσίας, πρέπει να αποδεχτείτε τους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης
Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-20:00 & Σάββατο 09:00-15:00

Live Chat

Τα δεδομένα σας Προσωπικού Χαρακτήρα επεξεργάζονται από την ΖeniΘ αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό για τον οποίο έχουν συλλεχθεί και διαγράφονται μετά το πέρας 12 μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και τα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ΖeniΘ.